Както Фермер.БГ писа пръв, Янко Иванов е новият заместник-министър на земеделието, храните и горите, с ресор "Животновъдство". Той е назначен от министър-председателя Бойко Борисов. Иванов наследява поста д-р Цветан Димитров, който беше освободен седмица по-рано - на 18 юли.
 
 
Янко Иванов е завършил ветеринарна медицина във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина, а по-късно работи като доцент и директор в Централния научноизследователски ветеринарномедицински институт в София. Бил е последователно зам.-генерален директор и генерален директор на Националната ветеринарно-медицинска служба към министерството на земеделието, а по-късно става и регионален координатор за Балканите по проект за “Предотвратяване на пандемията от птичи грип”, финансиран от ФАО към ООН.
 
Член е на Научната група към ЕК за борба с шапа и зам.-председател на Изпълнителния комитет на групата. Работил е в продължение на 10 години като ръководител на различни проекти, финансирани от ЕС за борба с болестите по животните в Сърбия, Турция, Косово и други държави.
 
Иванов беше съветник в кабинета на министъра на земеделието, храните и горите от началото на юли тази година.