Селскостопанска техника изгоря след пожар в базата на земеделска кооперация в град Бяла, в близост до главния път Варна-Бургас. За щастие при инцидента няма пострадали хора, но материалните щети са значителни.

Средства за изпепелената от мълния ферма ще гласува Общинският съвет в Кюстендил

Сигналът за пожара е подаден около 9:15 ч. на 14 юни, вчера, съобщават от полицията във Варна. На мястото са изпратени няколко противопожарни екипа. В продължение на два часа те се борили с огнената стихия. Очевидци споделят пред TVNBulgaria, че са се чували неколкократни взривове, подобни на бомби.

Черен дим вървеше до потушаването на пожара. Това са масла, горива, може и торове да е имало. Само те си знаят какво са складирали вътре, описва видяно местен жител.

За около 10-15 тона нефт, който се е намирал в сградата при пожара, информира ТВ Европа. По неофициални данни гърмежите са били от резервоари с гориво. В кооперацията са работили няколко души, за щастие към момента на пожара там не е имало хора. Освен изпепелената земеделска техника, складираното в постройките също е изгоряло. Сериозни щети има и по сградата, размерът на загубите тепърва ще се уточнява.