До 19 септември 2022 г. „Напоителни системи“ ЕАД има срок за кандидатстване по специално обявената за дружеството процедура „Проектни предложения от за възстановяване на съществуващи хидромелиоративни съоръжения за напояване“ по подмярка 4.3 от ПРСР 2014-2020 г.

Гласувайте: Бихте ли подкрепили освобождаване на субсидиите от данъчно облагане?

Обявеният прием реално е пореден опит да се усвоят определените за това 107 180 674,51 лв., след като имаше пречки за изплащането им заради открити проблеми с договорите за обществена поръчка на дружеството. 

Одобрените проектни предложения ще бъдат финансирани на 100%. Максималният размер на допустимите разходи за един проект е левовата равностойност на 6 000 000 евро (11 734 980 лв.).

По процедурата се подпомагат дейности, свързани с материални и нематериални инвестиции за реконструкция и модернизация на съществуващите хидромелиоративни съоръжения за напояване (ХМСН), използвани само за селскостопански цели.

Подкрепата е насочена към:
  • Ремонт/реконструкция/рехабилитация на съществуващи ХМСН;
  • Закупуване и инсталиране на нови машини, съоръжения и оборудване за напояване, измерване и мониторинг, включително и такива, пряко свързани с подобряване на енергийната ефективност и опазване на околната среда и за подобряване на проводимостта на ХМСН.

Насоките за кандидатстване можете да видите тук.