След като преди няколко дни ви представихме възможности за диверсифициране на земеделската продукция, днес допълваме списъка от още 10 идеи. Да, някои от тях са традиционни, но ако не сте ги пробвали досега, време е.

Как се отглеждат гъби шийтаке по-бързо и по-евтино

Шафран
Тази подправка има история по нашите земи. Почерпете опит от хората, които от години я отглеждат, и заделете местенце за шафрана във фермата си.

шафран

Чери домати
Чери доматите са малки и лесни за отглеждане в двора на малката градина. Може през целия сезон да прибирате реколта.

Годжи бери
Изключително популярна суперхрана в последно време. Годжи бери съдържа изобилие от антиоксиданти и витамини. Използва се за направата на сокове, смутита, закуски. Масово се предлага под формата на сушени плодове.

Хоста
Това растение се радва на търсене от специалисти, занимаващи се с ландшафт и градинарство. Лесно се отглеждат. Устойчиви са капризите на времето. Ако решите да ги отглеждате, можете с успех да ги продавате директно на потребителите.

Туя
Тези малки вечнозелени дървета са изключително симпатични и търсени от крайния потребител. Защо да не им отделите място във фермата?

Гъби шийтаке
Гурме гъбите и шийтаке добиват популярност и това си личи по присъствието им във все повече рецепти за ястия, супи и салати. Търсени са от ресторантите, които държат на високото ниво на обслужване. Гъбите шийтаке се отглеждат с малко грижа и бързо.

Цветя
Ако разполагате с площ, на която да започнете да отглеждате растения, храсти и цъфтящи дървета, то направете го.

Бонзай
Дърветата бонзай обикновено се предлагат на пазара под формата на малки, саксийни растения. Те са изключително ценни за колекционерите и за потребителите, които се стремят към уникален декор. Отглеждането на бонзай не изисква заделяне на много място във фермата.

бонзай

Пшеница
Не е казано, че трябва да разполагате с големи обработваеми площи, за да отглеждате пшеница. Пробвайте с малко и вижте къде ще ви изведе този път.

Сорго
Соргото е тип зърнена култура, която често се използва за производството на сиропи и напитки. Изисква топъл климат. Заради популяризирането на крафг бирите, соргото има потенциал за развитие.