„Растително здраве, заплахи и превенции при отглеждане на зеленчукови култури – главесто зеле и праз“ е темата на семинар в Пазарджишко, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Областната дирекция по безопасност на храните.

Как ДДС спъва сдружаването?

На 19 октомври, сряда, от 11:00 часа заинтересованите фермери могат да присъстват на събитието, което ще се проведе в градината на земеделския стопанин Иван Неделчев, в село Исперихово, община Брацигово. За улеснение на участниците организаторите предлагат възможност за сборна среща пред кметството на селото в 10:00 часа.

По време на семинара фермерите ще се запознаят с основните агротехнически мероприятия, свързани с избора на площи и подготовка на почвата за отглеждането на главесто зеле и праз в рамките на малко земеделско стопанство. Ще получат ценна информация за основните елементи от системата за интегрирана растителна защита - наблюдение, превенция и контрол на икономически важни вредители по тези култури.

Във втората част на семинара участниците ще бъдат запознати с възможностите за подпомагане по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г. Приемът се очаква през октомври-ноември.

Програма и покана за събитието може да видите тук.