Животновъди от различни части на страната продават вече разработени ферми. Това показа проверка на Фермер.БГ в специализираните сайтове на Агенции за недвижими имоти.

 

Брокери коментират, че през последните 2-3 години действително има тенденция на увеличаване на офертите за продажба на разработени животновъдни ферми.

 

Сред обявените за продажба стопанства е напълно оборудвана и работеща ферма за кокошки-носачки с капацитет 20000 места край София. Фермата разполага с всички условия за отглеждане на кокошки – птичарници, според изискванията на Европейския съюз, както и складове, хладилно оборудване, машина за сортиране на яйца, административно-битова сграда.

 

В близост до Хасково се продава работещ свинекомплекс. Фирмата притежава всички необходими разрешителни и лицензи за упражняване на дейността. Цикълът на производство е непрекъснат, с капацитет от 3000 угоени прасета за година. Наличността към момента е 180 свине майки, 5 нереза и 1500 животни за угояване.

 

Голяма, добре разработена и оборудвана животновъдна ферма, изградена със средства по САПАРД, също е в офертите за продажба. Фермата е разположена в русенската община Иваново. Тя е напълно оборудвана и изцяло разработена с 1300 бр. овце от породата „Ил дьо Франс”, които са внесени от Франция. Центърът разполага със собствена пречиствателна станция за отходни води, която предотвратява замърсяването на района. Комплексът се допълва от 150 дка пасища и 100 дка обработваема земя, където се отглеждат част от фуражите, необходими за изхранване на животните.

 

Птицеферма, птицекланица и предприятие за преработка на бяло месо са обявени за продажба край Плевен. Фирмата е работила с птици, които са се отглеждали в собствени ферми с капацитет 1 500 000 бр. за година, като разполага със собствен фуражен цех. Месодобивът се е извършвал в собствена птицекланица в района. Месопреработката се е извършвала в собствено предприятие за преработка на бяло месо одобрено за износ в Европейския Съюз. Производството е оборудвано с част от всички нужни машини за извършване на дейността.

 

Разработени стопанства се продават още в регионите на Пловдв, Свищов, Ивайловград и др.

 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!