Все още няма обявена дата за това кога ще започне изплащането на обезщетенията на фермерите, чиито животни са умрели от "син език". От Българската Агенция по безопасност на храните обявиха, че предстои да бъде обявено кога започва изплащането на средствата. 
 
Както Фермер.БГ писа ден преди да предаде поста на министър на земеделието на Десислава Танева, Васил Грудев обяви пред Народното събрание, че от 10-ти ноември, по негово разпореждане, БАБХ стартира процедура по изплащане на компенсациите на животновъдите, чиито животни са умрели от болестта „син език“.
 
„Имаме пълна готовност да започнем изплащането на обезщетенията, съобщи за Радио Шумен д-р Илиян Бойковски, главен експерт Дирекция Здравеопазване и хуманно отношение към животните към БАБХ по повод издадената от министъра на земеделието заповед процедурата да стартира от днес
 
По думите на Бойковски, в службата ежедневно пристигат документи, като над половината от тях вече са проверени. Предстои да бъде обявено кога започва изплащането на средствата. "Всеки стопанин, който е подал заявление и има право на обезщетение, ще трябва да отиде до Областната дирекция по безопасност на храните, откъдето ще получи средствата", каза още Илиян Бойковски. 
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!