Швейцарският производител на специални трактори Sepp Knüsel AG представи нов трактор, подходящ за използване на планински терени. Предимството му е, че е с нисък център на тежестта, задвижване на всички колела и странично балансираща кабина, пише Agroportal24h.cz.

Селскостопанският Uber е факт

Новият трактор Rigitrac SKH 60 е особено подходящ за стръмни терени в планински ферми, подчертава производителят. С него производителите искат да задоволят потребностите на всички фермери, които търсят стабилна машина за събиране на сено по сложни терени, както и на специалистите, които се занимават с косене на трева около канавки по магистралите.

Rigitrac SKH 60 има четирицилиндров двигател Deutz, мощност 75 конски сили и система Common Rail. Отговаря на стандарта за емисии Stage V. Кормилното управление е перфектно съчетано с безстепенната трансмисия, така че тракторът работи икономично.

Интересна характеристика е регулируемата помпа със система за определяне на натоварването с дебит от 0 до 60 литра. Осите могат да издържат на големи натоварвания.

Кабината на SKH 60 е отделена от шасито и е в състояние да компенсира страничния наклон. Предимството на това решение е, че операторът може да работи в удобна позиция дори на неравен терен. Кабината има панорамен прозорец и е много добре шумоизолирана.

Масовото производство на трактора ще започне през 2022 г. Вече се приемат поръчки. Rigitrac SKH 60 ще бъде представен на обществеността по време на демонстрационни разходки в цяла Швейцария.

Sepp Knüsel AG е специализирана в разработването и производството на специални трактори. Тя е на пазара повече от 20 години. През 2019 г. компанията представи първия си електрически трактор, който има пет електрически мотора.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

14 трактора ще се борят за наградата Трактор на годината 2022

Нов комбайн обработва 1300 ха на сезон

Как Джеръми Кларксън замени суперколите с трактор?