Една от водещите компании, специализирани в производството на фуражи у нас  HL-TopMix въведе допълнителни мерки срещу разпространението на заразното заболяване по преживните животни – Нодуларен дерматит. 
 
С тревога наблюдаваме проблемите в сектора, свързани с борбата срещу заболяването „нодуларен дерматит“. Отнасяме се отговорно към ситуацията в животновъдните ферми. За да предпазим нашите клиенти, компанията HL-TopMix въведе изключителни мерки за сигурност и превенция срещу разпространение на опасното заболяване, се казва в съобщение на компанията. 
 
От  HL-TopMix предприемат пълна дезинфекция на превозните средства (ходова част и ремаркета) на вход и изход при осъществяване на всяка експедиция на товари; Лични предпазни средства и мобилна дезинфекция за консултанти, търговски представители и шофьори, които посещават фермите.
 
От комапнията са създали още по-сгъстен график на рутинните дезинфекции на територията на завода. Всички служители на HL-TopMix са уведомени и инструктирани за наличието на „нодуларен дерматит“ в страната, начините на разпространение  и последствията, които причинява болестта.