Производителите на картофи, лук и чесън, кандидатствали по схемата за обвързано подпомагане Кампания 2020, могат да подават декларации по образец и документи за доказване на добиви и реализация на произведената продукция до 1 февруари 2021 г.

БАБХ не намери германски картофи, маскирани като български

Тази година фермерите могат да изпратят своя опис по образец по имейл до съответната областна дирекция на ДФЗ по постоянен адрес на кандидата (за физически лица) и адрес на управление на кандидата (за ЕТ и юридическите лица) не по късно от 27 януари 2021 г. 17:30 часа.

Контакти на областните дирекции на ДФЗ 

Утвърдените образци на електронен опис на документите, доказващи реализацията на произведената продукция, са достъпни за изтегляне и попълване на сайта на Фонд „Земеделие“.

Подаване на декларацията и електронния опис по схемата за картофи, лук и чесън се извършва в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ (ПСМП) в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие”.

Допустими документи

Това са фактури и/или фискални касови бележки, издадени от фискално устройство, складова разписка, договор за покупко-продажба, приемо-предавателен протокол или кантарна бележка, от които да е видно вида, количеството и цената на произведената и реализирана култура, когато кандидатите са търговци по смисъла на чл. 1 от Търговския закон.

Документи с реквизитите по чл. 6, ал. 1 от Закона за счетоводството, когато кандидатите са лица по чл. 9, ал. 2 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Кандидатите с обекти за производство и/или пакетиране на храни от плодове и зеленчуци, регистрирани по чл. 26 от Закона за храните в Националния електронен регистър на обектите за производство и търговия на едро и дребно с храни от животински и неживотински произход, в частта "Обекти за производство и/или пакетиране на храни от плодове и зеленчуци" - Група 2 на БАБХ, могат да представят и документи с реквизитите по чл. 6, ал. 3 от Закона за счетоводството за преработена от тях собствена продукция. 

Документите, доказващи произведената и реализирана продукция, следва да са издадени в периода от 01.02.2020 г. до 31.01.2021 г. за Кампания 2020.