Кое прави сеялките Väderstad Tempo предпочитаните пролетни сеялки - полеви тест и споделен опит от българските фермери? Този въпрос зададохме по време на сеитба 2021 на трима български фермера, в три различни стопанства, които работят с Väderstad Tempo в различни условия и мащаб.

Фермерите споделят: Пролетна сеитба с Vaderstad Tempo

Първото стопанство, което посещаваме е в община Павликени - „Рачев 2”  ООД, които обработват 50 000 дка и работят с Väderstad Tempo от 2015 г. През пролетния сезон засяват  25 000 дка царевица и слънчоглед с Vaderstad Tempo TPR 12.

Владислав Анев, управител земеделие в Рачев 2 ООД ни споделя на полето:

Нашето стопанство е разположено в централна северна България, като обработваме 50 хил. дка земя. Културите, които отглеждаме са зърнени, маслодайни, азот фиксиращи и бобови. Зърнобазата ни се намира в село Михалци, а в момента се намираме в землището на село Върбовка, където с моите колеги извършваме сеитба на царевица реколта 2021 г. С фирма Тайтън Машинъри съвместно работим повече от 10 години. През 2015 г решихме да направим демонстрационен опит, в който да ни демонстрират сеитбата на царевица и слънчоглед със сеялка Väderstad TPR 12. 

Как работи Väderstad Tempo на полето?

Още по време на направения опит, който проведохме с Татън Машинъри и Väderstad Tempo TPR 12  ни направи най-силно впечатление: Скоростта на сеитбата, което е от изключително значение за нас, правилната норма на изсяване, дълбочината в изключителна точност и прецизността, която допринася Väderstad Tempo TPR 12 на полето. След закупуването през 2015 г. на първата ни Väderstad Tempo TPR 12 ние решихме и заложихме пролетната сеитба на царевица и слънчоглед изцяло на Väderstad Tempo.

Приложената технология на сеитба с Väderstad Tempo:

Тази година сме заложили на 25 хил. дка пролетници, царевица и слънчоглед. Технологията, която разработваме при нас е конвенционална - на 70 см междуредие, между 6300 и 7000 бр. семена царевица и 6100 и 6500 бройки семена слънчоглед.

Имаме изключително кратки срокове да засеем царевицата и слънчогледа. Тази година за 25 000 дка сме си задали 10 дни за сеитбата на царевица и слънчоглед. Благодарение на Väderstad Tempo успяваме точно и в срокове да засеем абсолютно всичките си посеви благодарение на тяхната скорост, прецизност и точност.

Посланието на Владислав Анев и стопанството Рачев 2” ООД  за работата с Väderstad Tempo:

Моето послание към всички фермери в България : Доверете се Väderstad Tempo и на Тайтън Машинъри.

 

За да не пропускате следващото видео от поредицата „Пролетна сеитба 2021 със сеялките Vaderstad Tempo”,  може да се абонирате за YouTube канала на Тайтън Машинъри тук или да следите Facebook страницата на компанията тук.