Яйца от пъдпъдък, сезонни плодове и зеленчуци, краве, кози и овче продукти, мед и пчелни изделия – това са само част от продуктите, които ще се предлагат на фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“.

Продажбите на дребно са спънати с ограничение по инвестиционните мерки

То ще се проведе на Лазаровден, събота, от 10 до 15 часа, съобщиха организаторите от кооперация Хранкооп с партньорството на община Каварна. Фермерският пазар ще е разположен на централната пешеходна алея пред църквата „Успение Богородично“ в крайморския град. 

Гостите на изложението ще могат да се запознаят лично с производителите и да научат повече за процесите на производство на чистата храна. Фермерите ще предложат още месни деликатеси, ядки, натурални сокове, класически и плодови вина, лавандулово масло, занаятчийски изделия от естествени материали и други. 
Организаторите призовават малките местни производители на чиста храна без химически торове, изкуствени консерванти и подобрители да се включат в изложенията в Добрич, Балчик и региона, за да намерят достойна реализация на своя труд. 

Първият фермерски пазар в Добруджа се състоя през септември 2017 г. с идеята да се възроди старата традиция по занаятчийските улици в Етнографския комплекс да се представи и търгува здравословна и произведена от местните производители сезонна храна.

От тогава всяка седмица изложението се превръща в средище на чистата храна, което привлича производители и потребители. Пазарът се разрасна и вече утвърди позиции и в други добруджански градове. За много от производителите това е единственият начин да реализират продкуцията си.