"Особености и важни моменти при парцелираната паша и ротацията на пасищата“ е темата на онлайн семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ), Фондация „Биоселена“ и земеделско стопанство „Чифлик Ливади“ - село Дамяница.

Посевните норми са решаващи за късните ноемврийски сеитби 

Събитието ще се проведе на 21 октомври (четвъртък) от 13:30 часа. Участниците ще се запознаят с основните характеристики и предимствата на парцелираната паша и на ротацията на пасищата чрез видеоматериал, заснет в стопанството, съобщават организаторите. 

Той представя основните технологични моменти при пасищното отглеждане на пилета и крави. Ще видите например как става пасищното доене на крави чрез използването на преместваемо (мобилно) доилно съоръжение.

През последната част на събитието ще бъде дадена информация за основните инструменти и канали за информираност и публичност, използвани от НССЗ за достигане на важна и интересна информацията до фермерите, както и какви са възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по Програмата за развитие на селските райони.

Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация:
Линк за регистрация: https://forms.gle/GoQS4bqzkHPUeWMG9
Линк за достъп: https://zoom.us/j/96299880250
ID на семинара: 962 9988 0250