„Открий своя доматен вкус” призовават от Института за зеленчукови култури (ИЗК) „Марица” и инициативата HARNESSTOM по повод специално посветения на доматите ден на отворените врати, който ще се състои в Пловдив на 30 юли

Гласувайте: Доволни ли сте от работата на министър Иван Иванов и екипа му?

В съботния ден, на ул. Брезовско шосе 32, в Града на тепетата, от 10:30 часа заинтересованите могат да посетят демонстрационните полета на ИЗК „Марица” и да получат полезна информация за производството на домати у нас.

Тематичната програма продължава до 12:00 часа и включва: посещение на демонстрационно поле; презентация „Доматите…Познаваме ли ги?”; сортова дегустация от текущия сезон.

Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация. Можете да я направите по имейл на адрес: [email protected], на телефон: 0878 465 419 или на следния линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeR4X-TSRaEQtKcvyiYUScA1DU884IjFwNtmd8TVsIzJAlEoA/viewform

ИЗК „Марица” са се доказали през годините в създаването на нови сортове и хибриди зеленчукови култури и картофи чрез конвенционални и биотехнологични методи с добри химико-технологични и вкусови качества – балансирано съдържание на киселини и захари, оптимално съдържание на сухо вещество, богати на натурални антиоксиданти, подходящи за прясна консумация и приготвяне на функционални храни, устойчиви на биотични и абиотични фактори.

Приоритетно направление в института е и усъвършенстването на системите за интегрирано и органично производство, осигуряващи устойчиво и конкурентно развитие на зеленчукопроизводството.