Критерии за оценка на проекти |
|||||
№ |
Приоритет |
Критерии |
Минимално изискване |
Масимален брой точки |
Точки |
1 |
Проекти за инвестиции за преработка на суровини от чувствителни сектори |
|
|
30 |
|
1.1 |
|
Проекти с инвестиции и дейности насочени в чувствителни сектори |
Над 75% от преработените суровини и получените крайни продукти са съставени от култури или продукти от животински произход попадащи в обхвата на чувствителните сектори. |
30 |
ДА - 30 т. |
2 |
Проекти за въвеждане на нови и енергоспестяващи технологии и иновации в хранително вкусовата промишленост |
|
|
10 |
|
2.1 |
|
Инвестициите по проекта водят до повишаване на енергийната ефективност с минимум 10 % за земеделското стопанство и/или предприятието |
* |
5 |
ДА - 5 т. |
2.2 |
Над 30 % от допустимите инвестиционни разходи по проекта са свързани с иновации в стопанството или предприятието |
* |
5 |
ДА - 5 т. |
|
3 |
Проекти с инвестиции за постигане стандартите на ЕС подпомагани по мярката, включително такива за намаляване на емисиите при производство на енергия от биомаса |
|
|
5 |
|
3.1 |
|
Проекти с инвестиции за постигане на стандартите на ЕС свързани с минимални стандарти за защита и хуманно отношение към животните и намаляване до минимум на страданията им по време на клане подпомагани по мярката и/или инвестиции водещи до намаляване на емисиите. |
Инвестициите следва да водят до изпълнение на изискванията на: |
5 |
ДА - 5 т. |
4 |
Проекти за преработка на биологични суровини и производство на биологични продукти |
|
|
10 |
|
4.1 |
|
Проекти с инвестиции за преработка и производство на сертифицирани биологични продукти |
Над 75% от обема на планираната за преработка и производство продукцията посочена в бизнес плана ще бъде биологично сертифицирана; |
10 |
Над 75% - 8 т.; |
5 |
Проекти с инвестиции за насърчаване на кооперирането и интеграцията между земеделските производители и предприятия от хранително – преработвателната промишленост |
|
|
20 |
|
5.1 |
|
Проекти насърчаващи интеграцията на земеделските производители |
Предприятието на кандидата предвижда в бизнес плана преработката на минимум 65% собствени суровини /земеделски продукти/. |
20 |
ДА - 20 т. |
6 |
Проекти, чието изпълнение води до осигуряване на устойчива заетост на територията на селските райони |
|
|
20 |
|
6.1 |
|
Проекти които се изпълняват на територията на селските райони в страната |
* |
8 |
ДА - 8 т. |
6.2 |
Проекти от кандидати, които до момента на кандидатстване не са извършвали дейност. |
С извършване на инвестицията кандидата ще създаде определен брой работни места: |
12 |
До 5 работни места - 7 т.; |
|
6.3 |
Проекти от кандидати, които към момента на кандидатстване извършват дейност. |
С извършване на инвестицията кандидата ще запази съществуващите /към края на предходната календарна година/ и ще създаде определен брой нови работни места: |
12 |
До 5 /съществуващи работни места плюс не по - малко от 2 нови работни места/ работни места - 7 т.; |
|
7 |
Проекти, изпълнявани в Северозападния район или в райони с природни и други специфични ограничения |
|
|
5 |
|
7.1 |
|
Проекти, които се изпълняват на територията на Северозападен район на страната - област Плевен |
|
1 |
ДА - 1 т. |
7.2 |
Проекти, които се изпълняват на територията на Северозападен район на страната - област Ловеч |
|
2 |
ДА - 2 т. |
|
7.3 |
Проекти, които се изпълняват на територията на Северозападен район на страната - област Видин, област Враца и област Монтана |
|
5 |
ДА - 5 т. |
|
|
ОБЩО |
100 |
|
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!
0 КОМЕНТАРА