14-месечната юница Уилодж Пошспайс е продадена на британски търг за над 360 000 долара (262 000 британски лири), счупвайки световния рекорд за ценената порода Лимузин, съобщи CNN.

Въвеждане на ред: Кое е пасище и кое земеделска нива?

С продажвата Лимузин поставя рекорд и за най-скъпо едро рогато животно във Великобритания и Европа.

Стопаните на юницата Кристин Уилямс и Пол Типетс от Шропшър, споделят, че продажбата на Пошспайс била като печалба от лотарията и я описват като „интелигентна и елегантна, истински супермодел на 4 копита”. 

Любопитство предизвика и името на кравата -  Poshspice. На пръв поглед изглежда, че това е фенска почит към Виктория Бекъм от Spice Girls, но бившите вече собственици на юницата обясниха, че всъщност е признателност към майката на животното - Gingerspice.

"Ние вярваме, че тя е постигна тази висока цена заради родословието си, наследено от майка си. Тя беше страхотно животно и беше оценена много високо от колегите животновъди", заявява Уилямс.

"Абсолютно съм щастлив да я имам“, пък каза единия от новите ѝ собственици, като уточни, че ще заложи на нейните гени за разрастване на стопанството си."Искаме да получим от нея колкото се може повече телета", каза щастливият стопани пред CNN.