Младен Тимчев оглави дирекцията на Държавен фонд “Земеделие” (ДФЗ) в Благоевград. Това става ясно от класирането, публикувано на страниците на Фонда. 

Гласувайте: Ковид помощта ще ви даде ли глътка въздух?

Тимчев застава начело, след като предишния директор - Светлана Христова бе освободена преди по-малко от месец. Управлението до провеждането на конкурс пое експертът Халил Гущеров.  

В конкурса за ръководното място бе допуснат и Николай Биларев, който е старши експерт в ДФЗ- Благоевград. Той обаче не стигна до решаване на практическа задача и до събеседването, тъй като отпадна на теста.

Третият кандидат за мястото е Елена Ташкова, която също е дългогодишен служител в ДФЗ. Дълго време тя ръководеше отдел "Прилагане на схеми и мерки за подпомагане", след смяната на властта бе преназначена като главен експерт в отдел "Регионален технически инспекторат". Месец по-късно обаче Ташкова бе съкратена.

Новият шеф на ДФЗ в Благоевград също има опит. През 2013 г. той беше назначен на поста заместник изпълнителен директор на ДФЗ, но подаде оставка три дни след назначението. Тогава Тимчев изтъкна, че се отказва от ръководната длъжност по лични причини.