Български продукти от роза, червени вина, кисело мляко и други традиционни продукти представя България на постоянен павилион в центъра за вносни стоки в китайския град Нинбо, съобщиха от Министерството на икономиката. 
 
Българският павилион беше открит днес от заместник-министъра на икономиката Любен Петров, който е начело на българска правителствена и бизнес делегация в рамките на Форума за развитие и сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа. 
 
Постоянното изложение на стоки от Централна и Източна Европа в центъра за вносни стоки в Нинбо представлява шоурум, в който потенциални партньори могат да видят и дегустират стоките, които след това се поръчват по електронен път. Целта е да се развиват търговските и културни връзки между страните от ЦИЕ и Китай. В павилиона се представят стоки на 30 български фирми.
 
По-рано днес зам.-министър Петров даде старт и на българския щанд на търговско изложение на страните от Централна и Източна Европа, на който 17 малки и средни български фирми представят продукти за китайския пазар. На щанда се предлагат чай, вода и сок от българска роза, вино от уникалния български сорт Рубин, етерични масла и здравословни билкови екстракти, сокове, олио, тютюн, брашна и хлебни изделия и други селскостопански стоки. Българският щанд бе посетен и от зам.-министъра на икономиката на Китай г-н Уан Бин Нан.
 
Фирмите, които взеха участие на търговското изложение на страните от Централна и Източна Европа и представиха своите продукти на българския щанд включват "Кондов Екопродукция" ЕООД (производител на млечни продукти); „Лактобацилус булгарикус” ЕООД (производител на минерална вода с екстракт от розово масло, вино и козметика); „Агромил България” АД (производител на брашно и ориз); производителят на майонеза, кетчуп, олио и др. „Олинеза” ООД; „Цима 99” ООД, които произвеждат сладко, мед и конфитюри; „Витанеа” ООД (производител на сок от арония); „Баам Бюти“ ООД, произвеждащи козметика, масла, флорални води и сух цвят; Селскостопанска асоциация за международни отношения; „МЦ Медицинска помощ” ООД, работещи в сферата на международния здравен туризъм; „Биохерба Р” ООД (производител на капсули, тинктури и козметика); „Винпром Ямбол” ЕАД; „Александра Органик” ЕООД(производство на козметика); ЕТ Розвалей Тур - Антония Драганова и„Розбио България” ЕООД, които произвеждат розово масло и розова вода;„Г-АГРО” ЕООД (дистрибуция на минерална вода); ЛВК Винарска изба „Брестовица“, както и „Bulgarian Rose Queen“, произвеждащи козметични продукти на базата на българското розово масло. Участието на фирмите бе организирано от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!