Работници в Афганистан ще получават зърно вместо пари в замяна на труда си. Безработните и хората в риск са с особен приоритет, съобщава Wayne News.

Вижте индикативния график за Кампания 2021

Целта на програмата е да пребори глада и безработицата. Тя ще бъде приложена в големите градове и прилежащите райони на Афганистан. Първи, които ще се възползват от нея, са 40 000 души в столицата Кабул, които ще бъдат наети да копаят дупки и канали, които да задържат зимния сняг като спасение от сушата. 

В продължение на два месеца ще бъдат осигурени 11 600 тона зърно само за Кабул. Още 55 000 тона зърно ще бъдат доставени в други части на страната.

В западната част на Афганистан хиляди бедни семейства вече са продали стадата си и са избягали, търсейки подслон и помощ в претъпкани временни лагери близо до големите градове.

Данни сочат, че тази година в страната има недостиг на пшеница от 2,5 млн. тона. Индия вече е готова да достави 50 000 тона зърно и медицински консумативи. Миналата година тя пак направи дарение, но в размер на 75 000 тона пшеница като хуманитарна помощ.