Символични протести в дните от сряда до петък (29, 30 и 31 юли) провеждат служители на  Изпълнителна агенция "Борба с градушките". На пресконференция на КНСБ експерти от Изпълнителната агенция заявиха, че са „работещи бедни“.
[news]
„С нищожното ни заплащане, служителите от системата сме в графата „работещи бедни“. Изпълняват се държавна политика и общественополезна дейност, а 75% от служителите получават възнаграждения в размер на минималната работна заплата", заяви Валентина Васильонова, зам. председател на Федерация на независимите синдикати от земеделието (ФНСЗ). 
 
Васильонова обяви и заплатите, които получават работещите в Борба с градушките: ракетострелец получава 395 лева, работещ на команден пункт - 577 лева, физик, метеоролог - около 600 лева, инженер - около 600 лева, техник по съоръженията под 500 лева. Средната брутна работна заплата общо за агенцията е 432 лева.
 
КНСБ предлага Агенцията "Борба с градушките" да се преструктурира в държавно предприятие. Това ще позволи да се събират допълнителни приходи от земеделски стопани, които искат да бъдат предпазени площите им от щети от градушка. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!