Можете ли да си представите какво се случва, когато храни от фермата попаднат в ръцете на известен шеф готвач? Точно това ще може да се види на фермерския фестивал на 11 април: рецепти от висшата кулинария с продукти, които можете да си купите от Фестивала „От нашата ферма – с любов за вас!“.
 
За това издание фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ си партнира с Кулинарната академия HRC и ресторант „Таланти“. „Таланти“ е единственият високо класен ресторант в Източна Европа, управляван изцяло от студенти. Той е част от водещия кулинарен институт в региона – Кулинарна Академия HRC. 
 
Шеф готвачът и инструктор на „Таланти“ Милен Златев е подготвил специално меню за демонстрацията от 12 до 14 часа, съобщава организаторите на фестивала. 
 
Всяка сряда фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, биовино, биооцет, биочай, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя. 
 
Запазена марка на фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и рецепти.  Фестивалът започва в 10:30 часа и продължава до 18:30 часа.
Проектът Фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в партньорство с Район „Красно село“ и с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столичната община.
 
Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.
 
Фестивалът започна през юни 2017 с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма Европа 2017. За по-малко от половин година Фестивалът утвърди своя неповторим облик. Много хора  го посещават редовно, за да пазаруват от конкретни фермери и производители, с които вече имат изградено доверие и личен контакт. С автентичните си български храни, с кулинарните си демонстрации и дегустациите си фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се превърна и в туристическа атракция.