В скоро време на млечния пазар ще се появи нов продукт – виетнамско кисело мляко, съобщава The DairyNews, цитирайки Dairy Reporter. Вече е събрана достатъчна сума за стартиране на амбициозния проект.

 

ЕК: Нараства интересът към фючърсните пазари в сектор Мляко

Първоначално съпружеската двойка от Ню Йорк – Фьонг Нгуен и Фред Чен, не е планирала да създава нов продукт. Тяхната дъщеря обаче отказвала да консумира млечни продукти.

„Когато стартирахме – това не беше бизнес идея. С жена ми просто се опитвахме да намерим начин да обогатим хранителното меню на нашата дъщеря, тъй като тя не понасяше млякото“, разказва Чен.

 

Ситуацията се усложнила, когато двойката установила, че киселите млека, които се предлагат в супермаркетите или са твърде кисели за вкуса на дъщеря им, или в тях се съдържат прекалено много изкуствени подсладители, сгъстители и други добавки.

Именно това подбужда Нгуен и Чен да създадат със собствените си ръце кисело мляко по виетнамски стил.

 

Пътуващият семинар за млекопроизводители продължава

 

Традиционното виетнамско кисело мляко се прави от кондензирано мляко със захар, но двойката доработва технологията и използва органично пълномаслено мляко. За да контролират нивото на подсладеност, те започват да правят кондензирано мляко, в което добавят по 6 грама захар на порция.

 

Не след дълго виетнамското кисело мляко пожънва успех. Чен и Нгуен решават да разширят производството и започват да събират пари чрез Kickstarter.

 

Към днешна дата двойката планира да изпълни всички поръчки, получени през платформата за събиране на средства, в срок до май месец.

Засега виетнамското мляко се предлага с един вкус, но в бъдеще Нгуен и Чен планират да създадат още 3 варианта: манго-кокос, боровинка-лавандула и джинджифил-лимон.

 

Идеята на виетнамското семейство, живеещо в САЩ, определено е белег за тенденция в страната на неограничените възможности.

 

Наскоро японската компания Morinaga съобщи, че пуска на американския пазар ново кисело мляко с алое – ALOVE. То бе представено по време на изложението Expo West в Анахайм, Калифорния.

 

Кисело мляко с парченца алое се продава в Япония още от 1994 г.