Запознайте се подробно с правната регулация на онлайн търговията у нас във видео от семинар на Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Национална агенция за приходите (НАП) – Варна.

Гласувайте: Доволни ли сте от работата на министър Иван Иванов и екипа му?

Пандемията от COVID-19 форсира развитието електронната търговия, включително тази със селскостопански стоки и храни. Затруднените директни продажби във физическите обекти провокираха редица фермери да стартират онлайн продажби. От друга страна, потребителят все повече търси в интернет качествена храна за себе си и семейството си.

Ако и вие сте решили, че сега е моментът да започнете да продавате продукцията си онлайн, запознайте се с основните законови изисквания за това в настоящия видеоурок.

От видеото ще научите кои са основните изисквания при деклариране на вашите доходи, получени от онлайн търговия, в случай че сте регистриран земеделски стопанин – в съответствие със Закона за данъка върху доходите на физическите лица. Ще разберете как става самото документиране на доходи, получени от онлайн търговия.

Основни теми в лекцията са:
  • Какво представлява онлайн търговията – определение;
  • Как става отчитането на оборотите по Наредба Н-18/2016 г.;
  • Насоки и повече информация за водене на коректна електронна търговия;
  • Как става облагане на доходите от стопанска дейност в онлайн среда.

Вижте повече във видеото.