От Българският ветеринарен съюз (БВС) обявиха, че за пореден път ще излязат на национален протест на 29 септември в столицата.

Протестът ще е под наслов „Да спасим животновъдството и ветеринарномедицинската професия в България“ и ще се проведе пред сградата на Министерството на земеделието и храните от 12:00 часа.
 
Решено за протест е взето на проведенето извънредно заседание на Националния съвет на БВС в гр. Лясковец на 21 септември 2014 г, съобщават от ръководството.
 
Основание за националния протест са неизпълнените от Министерски съвет искания, които бяха поставени от Българския ветеринарен съюз в декларация приета от 4 септември 2014 г.
 
Фермер.БГ припомня, че ветеринарите настояваха Министерски съвет най-късно до 10 септември 2014г. да приеме изменения в Тарифата за определяне на цените, а също и Министерски съвет да потърси пълна отговорност от длъжностните лица в МЗХ и БАБХ, които са допуснали неизпълнение на закона и допуснатите от това нарушения.

В декларацията се настоява и за предприемане на действия за отмяна на всички незаконосъобразни заповеди, за създаване на Национално ветеринарно-медицинска служба извън системата на БАБХ, пряко подчинена на МЗХ, както и за незабавно преустановяване от страна на ръководоството на БАБХ на всички репресивни мерки - запалхи, принуда или натиск спрямо практикуващите ветеринарни лекари и лекарите - държавни служители.
 
© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!