Българският ветеринарен съюз и ръководството на Земеделското министерство и Българската агенция по безопасност на храните са постигнали консенсус относно Тарифата за определяне на цените за изпълнение на мерките по държавната профилактична програма и по програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните за 2015 г.
 
От Ветеринарния съюз съобщават, че в понеделник на тристранна среща в Министерството на земеделието и храните председателят на Съюза д-р Трифон Цветков е подписал споразумение с БАБХ, представлявана от зам.-изпълнителния директор д-р Дамян Илиев, което е утвърдено от зам.-министъра на земеделието Цветан Димитров. 
 
На срещата е съгласувана Тарифа за определяне на цените, които се заплащат за изпълнението на мерките по държавната профилактична програма и по програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните за 2015 г. Утвърдена е Държавната профилактична програма за 2015г. 
 
Зам.-министър Димитров е поел ангажимент Държавната профилактична програма за 2015г. и Тарифата за 2015г. да бъдат приети от Министерски съвет до края на месец декември 2014г., а достъпът до информационната система на всички регистрирани ветеринарни лекари да бъде възстановен до края на седмицата. 
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!