Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева – Горова е освободена от длъжност със заповед на премиера Бойко Борисов, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Писмо: Само за работещите в земеделието няма подкрепа

Оттам уточняват, че Горова освобождава поста по свое желание, а от аграрното министерство допълниха, че причината е, че й предстаи раждане. 

Ресорите й ще бъдат поети от заместник-министър д-р Лозана Василева и Любен Татарски, началник кабинет.

Преди да влезе в Министерството на земеделието Горова беше началник отдел „Методология“ в дирекция „Директни плащания“ в Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Тя притежава магистърска степен от Университета за Национално и Световно Стопанство, специалност "Публични финанси" и бакалавърска степен по "Застраховане и осигуряване" от Висше Училище по Застраховане и Финанси, София.

Вергиния Кръстева – Горова отговаряше за директните плащания и поземлените отношения като заместник-министър на земеделието, храните и горите в кабинета „Борисов 3“.

Моментът, в който аграрното министерство остава без ресорен зам.-министър за директните плащания, е ключов, тъй като Горова се занимаваше с изграждането на Стратегическия план за новата ОСП и ръководеше политиката на министерството в тази посока.