Смятам, че на нашата годишна среща ще бъдат изпратени послания, които ще отекват във времето. Това каза Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) по време на пресконференция преди официалното откриване на Шестата национална среща на земеделските производители, организирана от АЗПБ.
 
 
„Много е важно посланията, които ще бъдат изпратени да стигнат до по-голям кръг земеделски производители“, каза Върбанов.  
Той отбеляза своето наблюдение, че посланията, отправяни по време на всяка една национална среща, организирана от АЗПБ, дават резултат. 
 
По думите му най-същественият резултат от миналогодишната среща е обединението на сектора в обща позиция за бъдещето на Общата селскостопанска политика след 2020 г. 
 
„Посланията, които ще бъдат оправени в нашия форум, ще бъдат не само към фермерите у нас, но и тези от Европейския съюз. Ще очакваме с ръководството на министерството да  се проведе дискусия за нормативните актове, приети в края на миналата година като наредбата за изкуствено създадените условия, санкциите по СЕПП и т.н.“, каза Върбанов.