Ядосана фермерка влетя в Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) в Кърджали в петък, 13 декември, въоръжена с камък и решена да търси възмездие за неизплатени субсидии.

Животновъди питат: Защо се бави обвързаната подкрепа?

Жената нападнала служители на Фонда с обиди и заплахи, преобърнала монитор и отправяла заплахи към работещите. Наложило се да бъде извикана полиция. Органите на реда овладели положението и отвели афектираната посетителка. Заради хулиганската проява тя е наказана със 100 лева глоба.

От ДФЗ потвърдиха за инцидента пред Агри.БГ, като уточниха, че в момента няма забавяния на плащанията към селскостопанските производители. Единствените неизплатени суми са там, където има още неизяснени казуси, казаха още от Фонда.

Междувременно животновъди от района на Бяла Слатина алармираха пред Агри.БГ, че не са получили полагащите им се субсидии и нямат информация защо се бавят средствата. Те пристигат днес в София, за да внесат молби в Министерския съвет за изясняване на ситуацията.

Читател сподели във форума на Агри.БГ, че на тел. 028187449 и 028187479 дават отговор каква е причината за непреведени субсидии за всеки конкретен случай. При него парите се забавили, тъй като в ДФЗ не били получили от БАБХ документите от проведена кръстосана проверка.

„Звънете настоятелно, непрекъснато дава заето, явно са много натоварени“, коментира читателят.