Уникална размяна на традиционни български семена. Това са организирали от Община Севлиево и хората от фестивала „Семе българско“. 
 
 
„През последните години светът се фокусира върху здравословната консумация на  плодове и зеленчуци от съответната географска ширина. Човешкото ДНК, чиято памет е събрала информацията за всичко, свързано с поколенията преди нас, е причината тази научна теория да събира все повече привърженици. Защо споделяме това? Защото едва ли някой може да обори факта, че няма по-вкусни от българските сортове плодове и зеленчуци, които помним от детството си, търсим при избора си на стоки и за жалост - все по-рядко намираме“, споделят организаторите за Фермер.БГ и добавят: „Да предадем щафетата, споделяйки своето имане от семена, за да не изчезнат“.
 
Идеята е да се възроди традицията на размяна на семена, която още прадедите ни са правили, така че българския вкус да не изчезва. 
 
 
„Дом за семена" е новата инициатива на организаторите на фестивал „Семе българско", подкрепена за поредна година от Община Севлиево. Кампанията отправя предизвикателство към всички, които могат и искат, да донесат, оставят и вземат за своите градини или балкони, семена от български сортове в специално монтираната инсталация под формата на кошер в парк „Казармите" в Севлиево.  
 
На 20 април в парк „Казармите" в Севлиево домът на семената ще отвори врати.