Във видео от онлайн информационен семинар, посветен на свиневъдството, ще се запознаете с актуалната обстановка в сектора у нас и какво е нужно за опазването и развитието му.

Обвързано подпомагане - дяволът е в детайлите

Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) събира браншови представители и експерти, които отговарят на поставените от участниците въпроси. Основен лектор е доц. д-р Георги Желев, заедно с експерти от Дирекция „Животновъдство“ на МЗХГ, Центъра за оценка на риска по хранителната верига (ЦОРХВ) и Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ). 

Видеото ще ви запознае с мерките за превенция и предотвратяване разпространението на Африканска чума по свинете в животновъдните стопанства - основани на опита от науката и практиката. Представена е моментната ситуация с пазара на свинско месо в България и Европа. 

Другата основна тема е за контрола на вредителите. С тематични презентации участват Димитър Михайлов – Изпълнителен директор на Асоциацията на свиневъдите в България и Цветан Илиев, член та УС на Асоциацията на индустриалното свиневъдство в България. Мнение изказва и Радостина Донева, председател на Асоциацията за развъждане и съхранение на източнобалканската свиня.

Вижте повече във видеото.