„Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа дава добра възможност на земеделския бизнес у нас да навлезе на Китайския пазар. Благодарение на подписаното днес споразумение ще се облекчи търговията  между Китай и страните от ЦИЕ.“  Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев на среща между Китай и страните от ЦИЕ, която се проведе в София. На събитието бяха подписани  основните принципи в неговата работа и дейност .

 

[news]

„Подкрепата на Китай и страните от ЦИЕ, означава една висока оценка за двустранното сътрудничество в областта на земеделието и храните, както и доверие към страната ни за успешното функциониране на една такава платформа за насърчаване“, заяви още зам.-министър Грудев.  По думите му това е платформа, която ще изиграе ключова роля за засилване на сътрудничеството в земеделието и със съвместни усилия ще  постигнем добри резултати.
 
Васил Грудев бе категоричен, че китайският пазар e от голямо значение за страната ни и допълни, че ще подходим изключително сериозно към възможността, която ни се предоставя. „Този център дава добра възможност на земеделския бизнес у нас да навлезе на Китайския пазар”, каза още той.
 
 „Нашите съвместни усилия със сигурност ще постигнат добри резултати, очаквам след създаване на центъра нашето сътрудничество до се разрасне.“, заяви от своя страна Дзън Йичун, член на Ръководната група на ККП и Генерален директор в Министерство на земеделието на Китайската народна република.
Една от функциите на Центъра ще бъде създаване на мрежа от бизнес контакти, размяна на информация и обмен на база данни за сътрудничество в областта на селското стопанство между Китай и страните на ЦИЕ.
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!