Екипът на Министерството на земеделието и храните работи усилено по отстраняването на забележките и аз вярвам, че през месец декември тази година Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 ще може да бъде изпратена за одобрение в Брюксел, за да може тя да влезе в действие от 2015 г. Това заяви в рамките на Парламентарен контрол в четвъртък служебният министър на земеделието и храните Васил Грудев. 
 
Грудев каза още: Не знам как е предвиждано Програмата да стартира 2014 г., след като тя е била изпратена официално месец юли тази година за одобрение в Европейската комисия. Многократно съм заявявал, че като експерт мисля че трябва да се напише нова Програма, но като министър на земеделието и храните  зная единствено,че трябва мобилизация на експертния потенциал и тези над 400 формални и и неформални забележки от Брюксел да бъдат взети предвид и да бъдат отстранени в максимално кратки срокове. 
 
Грудев посочи, че по проблема са проведени няколко важни оперативни срещи в Европейската комисия, включително и с бившия еврокомисар по земеделие и развитие на селските райони  Дачиан Чолош.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!