За добро или за лошо няма да финансираме проектите за земеделска техника за зърнопроизводство при този прием по мярка 4.1 на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. Това каза на семинар във Враца зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, предаде репортер на Фермер.БГ. Когато с проекта се кандидатства за специализираната техника за зеленчукопроизводство или животновъдство, например, той ще  бъде финансиран. 
 
Старата мярка 121 за модернизация на фермите беше синоним на купуане на трактор или комбайн за зърнопроизводството. В това, разбира се няма нищо лошо, но сега политиката, която въвеждаме като приоритетна за страната, започва да се развива в друга насока. Сега трябва да се развиват интензивните ни сектори, в които производството не е свързано с производство на една суровина, която да бъде изнесена, коментира Грудев. 
 
Чудесно е, че имаме зърнопроизводство, което е конкурентноспособен сектор, но сега трябва да се насочат усилията към възстановяването на интензивните производства, посочи още зам.-министър Грудев.

Предварително заявените от кандидатите проекти извън приоритететните сектори няма да съберат необходимия брой точки за ранкиране и получаване на финансиране заради свръх високия интерес от страна на кандидатите по мярка 4.1.
 
   
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!