Управителният съвет на Държавен фонд “Земеделие”- Разплащателна агенция прие оставката на Румен Порожанов като изпълнителен директор на ДФЗ-РА. Това се случи по време на извънредно заседание на УС, на което бе разгледана подадената оставка и мотивите към нея.

 

Румен Порожанов благодари на министър Греков за отличната атмосфера на работа, която професор Греков наложи като стил на управление на МЗХ в първите три месеца от управлението му, съобщават оп пресцентъра на МЗХ. „Категоричен съм, че въпреки тази промяна МЗХ и ДФЗ трябва да осигурят нужната приемственост, за да може ДФЗ успешно да премине двата предстоящи одита на ЕС и на Европейската сметна палата, които трябва да приключат до края на годината“, заяви министър Греков.

 

УС на ДФЗ взе решение временното управление на Фонда да бъде възложено на настоящия заместник изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" - РА, с ресор „Технически инспекторат и Пазарни селскостопански механизми“ – Васил Грудев. Румен Порожанов изтъкна, че г-н Грудев е специалист с изключително добър поглед върху работата на агенцията, който може да осигури необходимата приемственост в работата на службата. Предложението бе подкрепено единодушно от членовете на УС.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!