Заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев откри национален павилион във Всеобхватната трансгранична пилотна зона в гр. Ханджоу, Китай, съобщиха от МЗХ.

„За мен е чест да открия първият българския павилион на територията на всеобхватната търговска зона на Ханджоу., заяви Грудев. Зам.-министърът подчерта, че счита за изключително важно по-нататъшното развитие на сътрудничеството в областта на земеделието и храните между България и Китай. „Надявам се повече потребители на китайския пазар да имат възможност да се запознаят със земеделски продукти от нашата страна, като днес поставяме едно добро начало“, каза още Грудев.
[news]
Зам.-министърът обяви, че това е първият пилотен павилион, който се открива по линия на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ).  Той допълни, че се надява и останалите 16 страни от ЦИЕ да открият свои национални павилиони в Китайската /Шанхайската/ пилотна зона за свободна търговия.
 
От своя страна г-н Ли Бин, директор на „Ханджоу Е-Роад Екомерс”, заяви, че този павилион е мост на сътрудничество между двете държави и прозорец към български продукти за Китай.
 
По време на откриването посетителите имаха възможност да опитат български продукти като кисело мляко, мед и вино. Изложени бяха още сладка, натурални сокове и розови козметични продукти.
 
Проектът за павилиона включва и развитие на сътрудничеството чрез предоставянето на финансови, логистични услуги и бизнес стандарти в свободна безмитна зона за трансгранична електронна търговия. Българската страна заяви намерение за изграждане на логистичен център на пристанище Бургас.
 
В рамките на визитата си, зам.-министър Грудев посети и безмитните складове, където се запозна с начините на пакетиране и разпространение на чуждестранни стоки на територията на Китай.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!