Не очаквам проблеми с приключването на Кампанията по директните плащания 2016 г. в срок. Това каза пред Фермер.БГ зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев. 
 
„Имаме няколко хиляди приключени заявления към настоящия момент. Вярно е, че имахме доста трудности със зареждането на валидното правно основание, но всички наши усилия бяха насочени в една посока – да не ощетим земеделските стопани, които ползват с реално валидни правни основания и да им дадем възможност да очертаят площите си. Имаше известни проблеми от софтуерна гледна точка със зареждането на коректните геометрични форми в системата, но към настоящия момент тези проблеми са отстранени и заявленията и в момента могат да бъдат приключвани“, посочи Грудев.
 
По повод искане от страна на браншови организации за удължаване на срока по кампанията заради проблеми с ИСАК, зам.-министърът подчерта, че такова няма да има:
 
„Що се отнася до потенциалната възможност за удължаване на срока на Кампанията, такава към момента не съществува. На последния Съвет на министрите, който се проведе в началото на тази седмица, 11 страни членки повдигнаха дебата с евентуално удължаване на Кампанията, но на този етап няма как това да се случи – регламентът не може да бъде изменен“.