Министерството на земеделието и храните няма притеснения относно стартирането на приема по мярка 4.2 Преработка и маркетинг на селскостопанска продукция по ПРСР предвид обжалването на Наредбата в Съда от страна на браншови организации. Това коментира пред Фермер.БГ заместник министърът на земеделието и храните Васил Грудев.
 
„Ако има такова обжалване, съдът ще се произнесе. Доколкото съм запознат, в решението ще са изброени мотивите за прилагане на решението на Съда, но Министерството на земеделието и храните няма притеснения в тази връзка. Приемът по мярка 4.2 ще се проведе спрямо критериите в ПРСР и се надяваме да приключи успешно в края на годината“, посочи Васил Грудев.

 
Диалогът за тази Наредба тече над 4 месеца заедно с всички браншови организации, посочи Грудев. По думите му е „много трудно да се постигне баланс, особено когато говорим за приоритизация на проекти спрямо други“.
 
Зам.-министър Грудев коментира още: „Далеч съм от мисълта, че ние имаме такъв капацитет, че да усвоим бюджета по мярка 4.2 изцяло за чувствителните сектори. Сигурен съм, че ще дойде моментът, в който и винопроизводството, и зърнопроизводството ще получат своето подпомагане и по мярка 4.2“. 
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!