Фирма Варекс, като единствен вносител на марките Massey Ferguson, Challenger и Laverda, представи новостите в земеделската техника на щанда си на БАТА Агро Есен 2016.
 
 
На изложението беше показан премиерният модел Massey Ferguson 4708. Той e универсалeн трактор и e подходящ за всички ежедневни задачи във фермите. Под добрата визия на машината стоят и последните технологии при земеделската техника. Оборудван е с двигател TIER IV FINAL, който отговаря на европейските изисквания за отделянето на вредни емисии. Тракторът е с 3.3-литров, 3-цилиндров двигател AGCO POWER, с мощност 85 к.с. и се предлага с нова безстепенна 12х12 скоростна кутия.
 
 
“На есенното издание на панаира Бата Агро, щандът на Варекс е с пълната гама трактори от марката Massey Ferguson и Challenger .Тази година това, което представяме като новост, нещо което не е много лесно да бъде осигурено за показване на изложение, което се организира 2 пъти в годината, е модел 4708, така наречената глобална серия на Massey Ferguson , която е предназначена за продажба в цял свят, във всички държави и е с универсални характеристики за работа. Един модел, който ще бъде лансиран по-активно в последното тримесечие на настоящата година. Иначе пълната гама включва модел 3640, това е продукт който се произвежда във фабриката на Massey Ferguson в Ровиго, Италия. Продължаваме с въпросната 4708, следващия представител е 5613, 7726 и 8737, все машини, които са доказали качествата си на пазара в България през последната една година”, разказа Филип Лазаров, Търговски директор Варекс ООД.
 
 
 
Изключително впечатление направиха и новите модели комбайни с марката Massey Ferguson. Ивайло Божинов, Продуктов мениджър комбайни във Варекс ООД ги представи:
 
“Зад мен ще видите комбайн MF 7382 Autolevel, който е уникален за българския пазар, тъй като е с автоматична система за нивелиране при работа под наклонени терени. Компенсацията на наклона е до 12%, като комбайнът може също да работи под напречен наклон.”
 
Отличителното при този комбайн е, че е оборудван със система 4x4 за задвижване на задната ос и с бункера от 10 500л. Изложеният модел MF 7382 е сламотръсна машина с двигател 404 к.с и три компонентна вършачна система за по-добро овършаване и сепариране на зърното. Всичко това гарантира висока производителност.
 
“Това което е уникално за българския пазар е изложено в изложбената площ  - комбайнът Delta на Massey Ferguson, модел  9380, който е с двойна роторна технология за овършаване. Той е оборудван със специална система на вентилатора, като е един от най-високо производителните комбайни на българския пазар и в света”, каза Ивайло Божинов, Продуктов мениджър комбайни във Варекс ООД.
 
 
Заедно с новостите при тракторите и комбайните на щанда на фирма Варекс бяха показани продуктите на турския производител KURT, които от съвсем скоро са част от портфолиото на компанията.
 
 
“Марката Kurt е особено популярна на българския пазар, като машините са известни със съотношението цена-качество, със своята здравина, много се харесват от зърнопроизводителите и са в голяма помощ на тяхната дейност. В момента на Бата Агро представяме трите най-популярни модела на KURT, а именно сеялка за есенници, сеялка за пролетници и окопен култиватор. Сеялката за есенници бива от 3, 3.5 и 4 метра с и без торовнасяне. Сеялката за пролетници е  4, 6 или 8 редова, като ние сме показали 6 редовия модел с торовнасяне, също така моделите биват и без торовнасяне. Най-отзад е култиваторът за окопни култури - 7 редов с торовнасяне. Този модел може да бъде както 5 редов така 9, 11, 13 редов със и без торовнасяне”, разказа Явор Хранов, продуктов мениджър KURT във Варекс ООД.
 
 
На щанда на Варекс по време на изложението БАТА АГРО Есен 2016 беше изложена и пълна гама на земеделска техника GALUCHO. Тодор Димитров, продуктов специалист Galucho обясни повече. 
 
“Участваме на Бата Агро в подобен вид за първи път. Благодарение на нашите любезни домакини от Варекс сме разположили машини Galucho на над 300 кв.м. 9 машини предимно почвообработващи, които покриват доста голям диапазон и са предназначени за почти всички видове фермери в България.”
 
 
GALUCHO GXT 60 се представи за първи път на българския пазар. Това е  почвообработваща машина от нов тип с независими дискове. Предимството на тази машина е, че  е с независимото окачване на диска и позволява промяната на ъгъла на атака. 
 
 
“Предлагаме също така и по-дребен инвентар като шредери, копачи на ями, също така новата генерация плугове на Galucho, преди 10 минути беше продаден един такъв плуг. В дъното на щанда виждате също така и ремарке за течна тор, това също е нещо ново от гамата на Galucho, което се показва за първи път.”
 
Допълнителна информация за всички продукти на фирма Варекс можете да получите на телефон 02 /930 99 70 или в интернет на адрес www.varex.bg