Фирма Варекс ООД, съвместно с финландския производител на трактори Valtra провежда Valtra Демо Тур с полеви демонстрации на колесни трактори Valtra. Кампанията е част от поредица демонстрации в Унгария, Румъния и България. „Целта на демонстрациите е да популяризираме бранда Valtra в тези три страни, да предизвикаме интереса на земеделските производители и, разбира се, да реализираме още повече продажби, каза пред Фермер.БГ Яне Хютияйнен, продуктов и маркетинг специалист във Valtra.

На първата полева демонстрация в региона на Враца земеделските производители имаха възможност да видят трактори Valtra в реални работни условия. Тракторите Valtra се предлагат в широк мощностен диапазон – от 70 до 370 к.с., с 3-, 4- и 6 -цилиндрови двигатели AGCO Power в серии А, N, T и S. Тракторите Valtra са многофункционални машини, подходящи за всеки тип стопанства, посочи Филип Лазаров, търговски директор на Варекс ООД.

При най-голямата S серия беше показан моделът S353 с мощност 370 к.с., с двигател AGCO Power, окомплектован с надробителна техника на италианския производител Seppi M.



Безспорните теглителни качества на тракторите Valtra бяха демонстрирани от Т серията с 6-цилиндрови двигатели AGCO Power, както и серията N – с 4 цилиндрови  двигатели. Тракторът Valtra N163 D е с най-мощния 4-цилиндров двигател на пазара в момента. Той работи в комбинация с дискова брана.



Valtra предлага също така и окомплектовка на тракторите с различен набор от челни товарачи с различна товароподемност и вместимост на кофата. Това дава възможност тракторите да се използват в много широк диапазон от функции.  

В реални условия на полето работи и трактор Valtra N 123, с мощност 125 к.с., в комбинация с навесна торачка.



Варекс представи по време на демонстрацията и най-продавания клас трактори Valtra в България – от серията T. Тракторът Т203D, 215 к.с. е оборудван с 6-цилиндров двигател AGCO Power. Моделът работи окомплектован с 5-корпусен навесен обръщателен плуг.



Вече не са малко българските земеделци, които са се доверили на бранда Valtra. Впечатленията им са за здрави и надеждни машини. Николай Филипов, който обработва 2600 дка в село Челопеч, работи с трактор Valtrа oт Т серия от половин година. „ С трактора извършихме тежките обработки – оран, дисковане, дори го използвахме за сеитба. Той има достатъчно мощност, работи много добре в тежки почви, каквито са в нашия регион. Тракторът е удобен и за оператора като шума, друсането и запрашеността са сведени до минимум. Накратко – доволен съм от машината“, сподели земеделецът.

След демонстрацията много от присъстващите фермери се възползваха от възможността за тест драйв на машините. В специално подготвена томбола, организаторите от Варекс и Valtra, раздадоха атрактивни награди.

До края на годината фирма Варекс ООД предлага промоционални цени на тракторите Valtra, с възможност за окомплектоване с подходящ прикачен инвентар според индивидуалните нужди на всеки производител, съобщи Филип Лазаров.

Втората демонстрация на Valtra Демо Тур ще се проведе на 7 ноември (четвъртък) от 11 часа на главен път Русе – Силистра, на разклона за с. Старо Село.  

Гледайте ВИДЕО репортаж от Valtra демо тур:



 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!