Традиционно, както всяка година, фирма Варекс направи силно участие на изложението БАТА Агро, пролет 2016 и затвърди позициите си на компания, предлагаща не просто машини, а иновативни решения за развитие на модерно и успешно земеделие.
Пролетното издание на БАТА Агро тази година е част от един доста по-сериозен маркетингов план на фирмата, който  тя провежда вече втора поредна година – мероприятия, които компанията организира през месеците януари и февруари, чрез участия във форуми, семинари и други.
 
Филип Лазаров, Търговски директор на Варекс ООД коментира пред Трактор.БГ: Ние традиционно се представяме силно на изложението БАТА Агро с новости, с машини, които директно доставяме от международните изложения от Европа като Агритехника, например в Хановер в Германия. И тази година сме спазили тази традиция в продуктите, които са изложени. Тази година те са по-малко на брой на щанда ни, но за сметка на това компенсират с качество и с иновативност. 


 
Най-новото от бранда Challenger, което бе презентирано по време на БАТА Агро бе тракторът 875 Е, с мощност 645 к.с.  Моделът има подобрения спрямо своите предшественици по отношение на двигателя AGCO POWER 16.8. Този трактор е доказан флагман на бранда Challenger по българските полета със своята висока теглителна сила и гарантирана производителност.


 
Новата серия самоходни пръскачки RoGator 600D също бе представена по време на БАТА Агро с модела 655, който е с най-високата спецификация, налична от производителя. 
 
Кабината на обновената самоходна пръскачка Challenger RoGator е изцяло модернизирана. Тя вече е с 30% по-широка, което създава допълнителен комфорт за оператора и в същото време подобрява значително видимостта. Подобрения на самоходната пръскачка има и по отношение на резервоара за гориво, който вече е с по-голям обем, за да гарантира безпроблемна работа , дори и при продължителни работни дни.
 
Двете машини бяха доставени наистина директно от Германия тук в България, така, че да могат българските фермери да видят най-големите новости от концерна AGCO и бранда Challenger, разказа Лазаров.
 
Варекс представи силно и другата основна марка на компанията -  Massey Ferguson , както при комбайните, така и с широката гама трактори, изложени на щанда.

 
Що се отнася до другия основен бранд за нас – Massey Ferguson, това което показваме, е комбайнът Delta в най-високата гама хибридни машини. Това е една серия, която ние възнамеряваме да наложим специално тази година през жътвената кампания като един перспективен продукт. Машината е вече на практика продадена, така че ще имаме възможността да я покажем в действие през сезона. Гамата трактори Massey Ferguson от сериите 56, 66, 77 и 87 са традиционно застъпени, обясни Филип Лазаров.

 
Фирма Варекс  традиционно работи активно с външните лизингови дружества, както и има възможности за вътрешен лизинг, чрез които дружеството подпомага своите клиенти в покупката на тези високотехнологични машини и така им осигурява възможността да не правят компромиси с качеството на техниката, с която желаят да работят в своите стопанства. 
 
Търговският директор на компанията посочи: В момента бих казал, че сме в много активна кампания по предсезонна продажба на комбайни с осигурено финансиране от Дойче Лизинг, така също сме в кампания за налични трактори Massey Ferguson на склад – отново през Дойче Лизинг при изключително атрактивни условия. Това са две програми, които имат за цел наистина да направят качествената и не съвсем евтина техника на пазара, достъпна за всеки един фермер, който иска да си я купи.
 
 
Всички нови технологии, които фермерите видяха по време на БАТА Агро, ще могат да бъдат видени и в действие на полето по време на станалите традиционни летни демонстрации, които Варекс провежда под мотото Varex Field Days, обяви Филип Лазаров: Кампанията ни традиционно стартира в началото на месец ЮЛИ, когато е краят на бялата жътва по региони и обикаля цялата страна. На практика календарът за мероприятията – семинари, изложения, посещение на фабриките в чужбина или пък кампанията полеви демонстрации Field Days – една марка, която вече се утвърди трети пореден сезон, имат за цел първо да покажат естествено новите машини, новите технологии на фермерите, да ги запознаят подробно с това как те функционират, какви са ползите от тях. Важно за нас  така също е да се разкрие как се произвеждат самите машини и да дадем възможността на клиентите да се докоснат до всички непосредствени новости, които излизат на пазара, така че те да извлекат наистина максимална полза за себе си!
 
 
Допълнителна информация за машините с марка Chаllenger и  Massey Ferguson можете да получите от Варекс ООД на телефон 02 /9309970 или в интернет на адрес www.varex.bg