Прасковена градина с 60 дръвчета е била унищожена от вандали край кв. Рилци в Добрич. Собствениците на парцела за втори път стават жертва на такъв погром, съобщава изданието Добрич онлайн.

 


Петнайсетина праскови са били унищожени през август - сломени са целите корони на дърветата. Масите за директна продажба на плодовете, разположени на крайпътния банкет, са били опожарени.

 


Второто нашествие е през нощта срещу 1 март т.г. Сигнал за това е подаден и в полицията. Собствениците подозират, че това е дело на нелоялни конкуренти, защото овошките са демонстративно начупени и не могат да бъдат спасени. Цонко Петров е закупил парцел от градината преди 2 години. Цялото му фамилия се труди неуморно и разчита на селскостопанската продукция.
 

 
Той се занимава с овощарство от 20 години, има фиданки и в други землища, но такова чудо не е виждал. Не може да приеме факта, че здравомислещ човек ще посегне на едно дръвче!
 

 
Младото семейство във фамилията е имало намерение да наследи работата на земеделския производител, но сега е разколебано. Щетите надхвърлят 10 хил. лв. Новите фиданки, които ще посадят  ще започнат да дават плод едва след няколко години. Миналото лято полицаите не успели да установят вандалите, Петров се надява сега извършителите да бъдат заловени.
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!