Валя Балканска и над 30 гайдари от Ардински села ще подкрепят днес фермерите пред МЗХ, по време на поредният им протест срещу продължаващите почти една година лъжи на Министерството на земеделието за спасяване на млечното животновъдство.

Протестите на млекарите със сигурност ще прекратят лятната отпуска на някои депутати . Председателят на НС Георги Пирински насрочи извънредно заседание на комисията по земеделие на 25 август, съобщиха вчера от пресцентъра на парламента. Ще бъде обсъдено прилагането на законите за животновъдството и за подпомагане на земеделските производители. Депутатите ще изслушат агроминистъра, шефа на фонд "Земеделие" Атанас Кънчев, директора на ветеринарната служба Жеко Байчев и др.

Междувременно вчера агроминистърът започна да се отмята и от изказванията си, че допълнителните субсидии от 60 млн. лв. ще се изплащат, без да се чака позволение от Брюксел . "Ние сме страна - член на ЕС, не може правителството да подкрепи решение, което би довело до тежки санкции", изтъкна Цветанов. Той съобщи, че заедно с вицепремиера Меглена Плугчиева отива в началото на септември в Брюксел, за да разясни колко е належащо фермерите да получат още милиони от държавата.