Финландският производител на трактори произведе най-убедителния универсален модел трактор към момента. Това са заключенията на журито на престижната награда FARM MACHINE 2022, сред които и Трактор.БГ.

Pöttinger Jumbo 7000 спечели награда във FARM MACHINE 2022

С мощност в диапазона 105 - 145 к.с., финландците поставят новата си серия Valtra G в сегмента с най-високи продажби в Европа, а и не само.

На първо място Valtra G е трактор, специално проектиран за фермерите, които се нуждаят от надеждна машина в универсалния клас. На редица полеви тестове, тракторът доказа, че е много по-лек от предишните модели на Valtra в тази гама, но и много по-гъвкав при работа с товарач.

„Автоматично кормилно управление, ISOBUS, контрол на секцията, контрол на променлива скорост, управление на данни – всички това е само допълнение към невероятните функционалности на този трактор, който определено стои високо над другите от неговия клас“, коментират членове на журито на FARM MACHINE 2022.

Massey Ferguson 8S спечели приза за най-добър трактор за 2022

Този трактор е по-интелигентен от другите. С него можете да регулирате всичко на машината, като докоснете дясната област върху изображението на трактора на монитора. Така в рамките на не повече от две докосвания, фермерите могат да достигнат  до всяка опция на трактора. И това, ако не е истинско предимство пред конкуренцията.

Valtra G разполага с 4,4-литров, четирицилиндров двигател на AGCO Power (Stage V).

Очаквайте победителите и в останалите 10 категории на FARM MACHINE 2022.