През последните години Väderstad чупи нови рекорди година след година. Между 2017 и 2020 г. продажбите се увеличиха с 43%, а броят на служителите също нараства рязко – както във Väderstad, така и в представителствата по света. 

Пускат най-голямата сеялка Tempo досега

Всичко това е изключително позитивно не само за Väderstad, но и за целия регион и бизнес средата. Но в същото време това поставя нови изисквания, растящо производство и още служители, което означава, че работните помещения също трябва да се увеличават. 

"През последните години срещнахме изключително силно търсене на нашите продукти, които дават на фермери по цял свят възможности за постигане на отлични резултати. Надяваме се и вярваме, че тази тенденция няма да спре. И за да продължаваме да растем и да подобряваме качеството на всичко, което правим, ние решихме да построим нов заводски център във Väderstad", казва Матс Беверуд, главен изпълнителен директор на Väderstad.

С новия заводски център Väderstad е в силна позиция да посрещне възможностите и предизвикателствата, които предстоят в бъдеще, и да продължи да предоставя на фермерите по цял свят иновативни продукти и подкрепата, която те заслужават. 

"Väderstad е компания, която от самото си стартиране през 1962 г., създава машини за фермерите по целия свят, като непрекъснато тласка развитието, когато става въпрос за иновации и нови методи за земеделието. С тези нови площи ние гарантираме, че можем да продължим да инвестираме и да бъдем компанията, която насърчава развитието на земеделието на утрешния ден", допълни Матс Беверуд.