Väderstad, една от водещите компании в света за производство на машини за почвообработка и сеитба, представя новата сеялка Tempo L 16-24 Central Fill. Работейки едновременно със семена и тор, капацитета на сеялката световен рекордьор се увеличава още повече.

Високоскоростната прецизна сеялка Väderstad Tempo L държи световният рекорд за сеитба със засети 502.05 хектара царевица за 24 часа, поставен в Унгария през 2017г.

"Сега семейството на Tempo L се разраства с представянето на новата сеялка Tempo L Central Fill с централен бункер за семена и тор", каза Матиас Ховнерт, старши вице президент Продажби и Маркетинг, и добави: "Central Fill означава, че вместо да се пълни със семена всека една изсяваща секция на сеялката, фермера ще трябва само да напълни един голям централен бункер. След това сеялката Tempo ще се погрижи за дистрибутирането на семена и тор до всяка една изсяваща секция – всичко това с рекордна скорост на сеитба и прецизност". 

Със Central Fill, всеки фермер ще може да постигне дори повече по време на ежедневната си работа, увеличавайки още повече продуктивността и капацитета.

Новата сеялка Tempo L Central Dill ще бъде налична с 16 или 24 реда, което позволява междуредия от 450 до 762 мм, в зависимост от модела. За да покрие високите изисквания за производителност, машината е оборудвана с нов бункер, който побира 2 200 литра семена и 5 000 литра тор, общо 7200 литра. 

"Новият бункер на Tempo L Central Fill е оборудван с два вентилатора отпред, осигуряващи голям капацитет на дозиране както на семена така и на тор. Технологията зад системата Centrall Fill е много интуитивна. Няма дозиращ апарат за семената – вместо това всяка една изсяваща секция регулира броя на необходимите семена, за да захрани високо прецизната дозираща  система PowerShoot", заключи Матиас Ховнерт.

Новата сеялка Tempo L 16-24 с Central Fill ще направи своята премиера на международното търговски изложение Агритехника в Хановер, Германия през февруари 2022. Машината ще бъде налична в края на 2022.

Повече информация за машината може да получите от официалния вносител на марката за България - Тайтън Машинъри България.