Престижният шведски производител на земеделска техника – Vaderstad, представян у нас от Тайтън Машинъри България, показа редица иновации на изложението Агритехника 2015 в Германия. Новата сеялка Vaderstad Tempo L грабна вниманието на зърнопроизводителите със своята рекордна до момента работна ширина от 16 реда. 
 
Сеялката е конструирана така, че осигурява максимално качество на изсяване със значително голям капацитет на зърно. Сеялката ще може да бъде оборудвана с от 12 до 16 изсяващи апарата, които позволяват регулиране на междуредовото разстояние от 700 до 800 мм.
 
 
Капацитетът на бункерът за тор вече е с обем 5000 литра и е чрез новата си конструкция и дизайн е поставен на височина 2 метра, което го прави много лесен за презареждане. 

 
Иновативното при Tempo L е, че е оборудвана с изсяващи ботуши, които много лесно се обслужват и в същото време не са чувствителни на вибрации. Това от своя страна позволява сеялката прецизно да се справя с различни редови култури при висока скорост на изсяване. Налягането при изсяващия ботуш може лесно да се регулира и това прави машината подходяща за прецизна сеитба на всякакви редови култури.
 
Въпреки големия си изсяващ капацитет Vaderstad Tempo L отговаря на всички европейски изсквания за транспортна широчина от 3 метра. Това прави селаката лесна за транспортиране по пътната мрежа и между различни земеделски блокове.
 
Заедно с всички подобрения машината има опция за оборудване със системата E-Control. Тя дава опция за управление на функциите на машината чрез таблет и смартфон. Когато системата е в комбинация с ISOBUS, виртуалният терминал може да се използва за секционен контрол докато управлението на машината се извършва от E-Control. Операторът има също така възможност да изключва изсяващите апарати един по един. Комуникацията между машината и смартфона/таблета става посредством безжична защитена мрежа, за която не е необходима интернет връзка. 
 
 
По време на Агритехника 2015, Vaderstad получи и наградата „Машина на годината 2016“ в категория електорника, за своята иновация със системата за броене на семена и прецизно изсяване SeedEye. Тя позволява да се зададе нормата на изсяване на семената на квадратен метър без да е необходима допълнителна калибровка. Системата SeedEye е доразвитие на иновациите от E-Control и цели да даде още по-голям комфорт на оператора при ежедневната му работа и да доведе до по-голяма отчетност и сигурност в зърнопроизводството.
 
Заедно с иновациите при сеялките и прецизното земеделие, Vaderstad показаха и редица подобрения във вече доказалите се със своята ефективност култиватори OPUS. Те ще се предлагат в нови работни ширини от 4 и 5 метра. Конструирани са на база същата издръжлива метална рама, като работната дълбочина при тях вече достига до 40 см. при разстояние между дисковете от 27 см и клиренс  80 см.
 
Повече информация за продуктите на Тайтън Машинъри България можете да получите в регионалните представителства в страната и на националния телефон: 0700 135 04

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!