Всички земеделски служби в Търговище ще бъдат събрани в една сграда. Целта е да се осигури по-лесен достъп на земеделските стопани и гражданите, да се спести време и облекчат услугите, съобщават от областната управа в града, цитирани от БТА. 
 
 
В момента се извършва мащабен ремонт на сградата (бивша полиция) в централната част на областния център. Тя е публична държавна собственост и в нея на първия етаж по идея на областния управител Митко Стойков ще бъдат настанени Областна дирекция „Земеделие", Общинската служба по земеделие - Търговище и Териториалният областен офис на Национална служба за съвети в земеделието.
 
Oбластният управител Митко Стайков, придружен от директора на ОД „Земеделие" Севда Ерменкова е направил оглед на обекта и е проверил хода на ремонтните работи, съобщиха от пресслужбата на институцията. 
 
Строителните дейности включват обновяване на стаите, подмяна на старата дограма, подовите настилки и вратите, замазка на стените и др. Изградена е и зала за търгове и срещи със земеделски производители и животновъди. Тепърва се очаква да започне ремонт на фасадата на сградата, който включва саниране и реконструкция на покрива.