Полиция пак влиза в плевенската фирма "Анона". Още вчера ветеринарни инспектори осуетиха опит за укриване на месни продукти в заварен хладилен тайник в предприятието "Анона" в Плевен. Днес в индустриалната зона в Плевен влиза и полиция.

 


При проверка по сигнал от 29 септември представители на Националната ветеринарномедицинска служба са открили 15-кубикова хладилна камера, пълна с месо и месни продукти. Тайникът е бил отдалечен от останалите камери и маскиран с палета. Заварената врата на скритата хладилна камера е била разрязана с флекс в присъствието на официалните ветеринари и органите на Областната дирекция на МВР в Плевен.

 


По първоначална информация намереното количество е около 12-15 тона, но тепърва ще се установява колко точно е то. Установено е наличие на изрезки от салами и прошуто.

 


Ще припомним, че ветеринарните власти влязоха на пълна проверка в плевенското предприятие "Анона" по повод акция "Дупетата". От началото на инспекцията на 25 август досега проверяващият екип от ветеринари не са били уведомени за наличието на други камери, освен проверяваните от тях. 
Общо 103 930 килограма меса и месни продукти, открити при акция "Дупетата" в предприятието "Анона", бяха предадени за изгаряне в екарисажа във Варна. Намерените продукти с изтекъл срок на годност и нередовни документи за произход се унижожат по график, като днес ще бъдат изгорени и последните от тях.