Кметът на Кюстендил Петър Паунов издаде заповед във връзка с масовата кампания по изкупуването на черешите от новата реколта на територията на общината. И през тази година местата за разкриване на пунктове ще се определят от кметовете и кметските наместници.

 

Желаещите да разкрият пунктове ще трябва да подадат заявления в общината. Месечният наем на квадратен метър е 15.20 лв. Местата за пунктове трябва да са съобразени с изискванията за безопасност на движението. Пунктовете ще работят от 9 до 22 часа, като в заповедта е разписано още, че работният ден за бране на череши е от 8 до 20 ч.

 

В пунктовете за изкупуване на череши на видно място трябва да бъде поставено разрешителното за разкриване. При нарушение ще се съставя акт, а при повторно ще се отнема разрешителното.

 

За да няма злоупотреби, Община Кюстендил разпореди още изкупуването на черешите да става срещу представени от предаващия черешите актуални документи за собственост на имота и/или документи, доказващи правно основание за ползването му.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!