Как се прави земеделие в градски условия, познаваме ли качествата и свойствата на добруджанския чернозем и възможно ли е стар и изоставен автобус да се превърне в градина? Отговорите на тези въпроси ще даде сдружение „ДоброЖънци“ на работилница „Градско земеделие“. На нея ще се съберат на 3 август от 14:30 ч. млади хора от Добрич, посветили се на каузата за природосъобразен начин на живот. 

Важните срокове през август

„Ще се срещнем на работилничка в Зооцентъра с обща цел - да си говорим за земеделие в градски условия и да пресътворим забравения автобус в своеобразна ботаническа градинка“, съобщиха от организаторите от „ДоброЖънци“.

„Комбинираме доброволческа и образователна дейност, като очакваме резултатът да остави следа във времето, запознавайки гражданите на град Добрич с разнообразието на флората“, посочват още инициаторите.

Вечерта ще продължи със среща с представител на „Градско земеделие - 3C Humana Varna“, който ще запознае младите хора с концепцията и начините за пълноценното оползотворяване на зелените площи. Целта е създаване на стабилна и здрава общност, която познава почвата и отглеждането на чиста храна. Инициативата е наречена „Зеленотопия" и има за цел не само да предаде познания, но и да провокира младежта на Добрич да се замисли за начина си на живот и следата, която оставя в околната среда.

Това е поредната инициатива на сдружение „ДоброЖънци“, което е създадено в Добрич преди повече от 4 години от трима приятели. През този период са проведени редица акции с доброволчески труд.